Lahden Golfiin kaksoisvoitto Messilän Teerenpelissä

Eero Rauhala (vas.), Veli-Pekka Colliander, Timo Brander, Pasi Kilpinen ja Sakari Linko palkintojenjaossa. Kuva: Hannu Lehman

Teerenpeli Golf Tournamentin viidennestä osakilpailusta Messilässä tuli yksi kauden tiukimmista kisoista siitä huolimatta, että päällekkäiset kilpailut eri puolilla Suomea verottivat osallistujien määrää.

Messilässä voitosta kisaili 37 osallistujaa hieman koleassa alkusyksyn säässä. Kenttä oli ajankohtaan nähden loistavassa kunnossa ja sai kauttaaltaan kiitosta pelaajilta.

Kilpailun voittoon pelasi Lahden Golfin Timo Brander tuloksella 75 (+3). Samaan tulokseen ylsi samaa seuraa edustava Eero Rauhala, joka hävisi voiton Branderille matemaattisella tuloslaskennalla. Kolmanneksi scr-sarjassa sijoittui isantäseuran Pasi Kilpinen tuloksella 77 (+5).

– Kenttä on aivan mahtavassa kunnossa ja mieltä lämmittää erityisesti ex-kapteenimme (Rauhala) ”niistäminen” tässä kisassa. Näitä osakilpailun voittopulloja on jo hyllyssä, mutta ensi vuonna hyökätään kokonaiskilpailun voiton kimppuun, tänä vuonna se juna on jo mennyt, Brander sanaili voittopuheessaan.

Tasoituksellisen lyöntipelin (HCP) voiton vei Messilä Golfin Veli-Pekka Colliander nettotuloksella 70 (-2). Timo Branderin tulos 69 olisi riittänyt myös HCP-sarjan voittoon, mutta palkinnon voi saada vain toisessa sarjassa (Brander voitti ”pääsarjan”).

BestBall -paripelissä sen sijaan voiton saa ”pitää”, vaikka olisi muissa sarjoissa jo palkinnon pokannut. Timo Brander kiitteli pariaan Sakari Linkoa vuosien pelikaveruudesta ja pari pokkasikin BestBall -kisan ykköspalkinnon nettotuloksella 63 lyöntiä.

Kokonaiskilpailun (SCR) voitosta näyttäisi tulevan Lahden Golfin jäsenten välinen kilpailu, sillä Eero Rauhala nousi kokonaiskilpailun johtoon kolmen osakilpailun yhteistuloksella 228 lyöntiä. Tänään M60 SM-kisoissa pelannut Lahden Golfin Ilkka Kaarna on nyt toisena yhteistuloksella 231 lyöntiä. Kolmantena olevalla Kanava Golfin Kimi Lehtisellä on myös vielä mahdollisuus nousuun, mutta eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä ja Kaarnaan kuusi lyöntiä.

Tasoituksellisen (HCP) lyöntipelin kokonaiskilpailun voitto on vielä monen pelaajan kauppaa. Päätöskilpailun (Iitti ensi viikolla) hyvällä tuloksella voi nousta vielä vaikka kuinka korkealle.

Tällä hetkellä kokonaiskilpailun kärkisijalla ovat samalla tuloksella Messilän Ismo Haukkavuori ja LG:n Ilkka Kaarna yhteistuloksella 216 lyöntiä. Kolmannelle sijalle nousi Messilän osakilpailun ansiosta Lahden Golfin Sakari Linko, jonka kolmen osakilpailun yhteistulos on 219 lyöntiä.

Päätösosakilpailu pelataan ensi lauantaina Iitti Golfissa, jossa molempien sarjojen parhaat lähtevät yhteislähtökilpailuun samoissa lähtöryhmissä. Kenen kantti kestää?

Kuvia galleriassa ja Facebookissa

Tulokset ja kokonaistilanteet

Posted in GKS, Messilä Golf, Teerenpeli Golf Tour.